2013. október 9.

Pudingos tejfeles kocka




A recept megjelent a 2013 áprilisi Erdélyi konyhában Orbán Rozáliától.
Edó is elkészítette.

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 6  tojás, 18 dkg cukor, 0,5 dl olaj,1 dl víz, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál kakaó, csipet só; a krémhez: 8 dl tej, 2 tasak vanília ízű pudingpor, 6  evőkanál cukor
a tetejére: 90 dkg tejföl, 7 evőkanál porcukor, 10 g zselatinpor, kevés kakaó.

Elkészítése: A pudingport a cukorral meg a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, és a sütőporral meg a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. A tészta felét egy tepsibe öntjük, a másik feléhez hozzákavarjuk a kakaót, és a fehér tésztára simítjuk, majd a kihűlt pudingot egy teáskanál segítségével helyenként a tetejére rakosgatjuk. 180 fokos sütőben,  40 percig sütjük. A zselatint elkeverjük 2 dl tejfölben, lassú tűzön, kavargatva felmelegítjük, majd a megmaradt a tejfölbe kavarjuk a porcukorral együtt. A tejfölös krémet a  kihűlt süteményre simítjuk, megszórjuk kakaóval, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni, majd szeleteljük. 




5 megjegyzés:

Éva írta...

Csodás ez a sütemény! Szerintem én is vaníliapudinggal készíteném, vagy inkább rögtön enném most! Nagyon guszta!

Gabriella írta...

Gyönyörűen van szeletelve. Én is szoktam hasonlót készíteni (kráter süti néven), és imádom, nagyon finom sütemény. :)
Nagyon szépek a képeid...

Anazar írta...

Micsoda mutatós egy sütemény!

Blogkonyha írta...

Adél ez fantasztikusan jól néz ki! Na ezt vittem is. Az új konyhámban megcsinálom!

Nea írta...

Szemkápráztatóan csodálatos! Azt hiszem minden fáradozást megér.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...