2013. november 29.

Babgulyás




Hozzávalók 6-8 személyre: 80 dkg marhalábszár és lapocka, 2 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 40 dkg krumpli, 40 dkg főtt tarkabab, 4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 zöld paprika, 1 piros paprika, 1 csípőspaprika, 2 paradicsom, 1 evőkanál zsír, só, fűszerpaprika, bors, őrölt köménymag; a csipetkéhez: 1 tojás, 10 

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a forró olajon megdinszteljük. A marhahúst kockára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, majd fehéredésig pirítjuk rajta. Félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerpaprikával, a frissen őrölt borssal meg a köménymaggal, megsózzuk, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk, úgy, hogy kevés vízzel mindegyre pótoljuk az elfőtt levét.  A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk. A paradicsomot forró vízben megforrázzuk, a héját lehúzzuk és szintén kockára vágjuk. Mikor a hús majdnem megpuhult, beletesszük a zöldségeket és összekavarjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a csípőspaprikát és az ételt felöntjük vízzel és megfőzzük. Mikor a zöldségek is megfőttek, beletesszük a főtt babot és végül a tojásból és lisztből készített csipetkét is, majd kiforraljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...