2013. november 11.

Birsalmás libaaprólék-leves





Hozzávalók: 40 dkg libaaprólék(szív és zúza vegyesen), 1 libahát, 4 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2-3 birsalma,  2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, só, szemes bors, petrezselyem és zellerzöld, citrom

Elkészítése: A libahátat és az aprólékot megmossuk és hideg vízben főni tesszük.A keletkező habját szűrőkanállal leszedjük és közben megpucoljuk a zöldségeket. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket, a csokorba kötött zöldeket, a sót meg a szemes borst és puhára fűzzük. A húslevest leszűrjük, a belsőségeket meg a zöldségeket felvágjuk és visszarakjuk a levesbe. A birsalmát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a leveshez és 3-4 percig főzzük. Vigyázat, a birsalma nagyon hamar szétfő! A tojássárgát kikavarjuk a tejszínnek, kevés levessel hőkiegyenlítjük és rátöltjük az ételre, majd kiforraljuk. Tálaláskor kevés citromlével savanyítjuk. 


2 megjegyzés:

María írta...

Nagyon különleges, és nagyon finom leves lehetett.

Roza írta...

Ez nagyon tetszik nekem!:) Biztosan egzotikus íze van a birstől.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...