Hozzávalók 2-3 személyre: 20 dkg krumpli, 2 szelet szalonna, 8 dkg sajt, 1 hagyma, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és mikor kézmelegre hűlt, vékony szeletekre vágjuk.
2.A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra, a szalonnát pedig kockára vágjuk.
3. Egy serpenyőben a szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát meg a petrezselyemzöldet és üvegesre dinszteljük. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
4. Egy tálba rakunk egy réteg krumpliszeletet, meglocsoljuk a szalonnás hagymával és befedjük a reszelt sajttal. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak.
5. A tojást feltörjük, megszórjuk egy kevés sóval és a tejföllel felverjük.
6. Ráöntjük a rakott krumplira és forró sütőben, 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.
Nagyon szeretem a rakott krumplit , de ezt a változatot nem ismerem ,nagyon jól néz ki és biztos nagyon finom is ! Ki kell próbáljam .
VálaszTörlés