Hozzávalók 2 személyre: 3 sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 1 pasztinák, 1 hagyma, 4 dkg sajt, 3 dkg vaj, só, borsikafű(kakukkfű).
Elkészítése: A zöldségeket
megpucoljuk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a pasztinákot karikákra, a
hagymát cikkekre vágjuk, az összeset egy hőálló tálba tesszük. Ráöntjük az
olvasztott vajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, átforgatjuk, majd
20-25 percre betoljuk a forró sütőbe.
Mikor készre sültek megszórjuk reszelt sajttal és 1-2 percre visszatoljuk a
sütőbe. Önmagában vagy sül húsok mellé fogyasztjuk.
Bevallom régen nem írtam, de nem csak nálad. Viszont egymás után látom facen, hogy milyen finomságokkal bombázol minket, úgyhogy szerettem volna elmondani, hogy rendszeresen összefut a számba a nyál, ha felraksz egy új képet! :))
VálaszTörlésHű, de jól néz ki! Borsikafű nincs itthon, de oregánó vagy kakukkfű is megteszi.Holnap megcsinálom!
VálaszTörlésImádom a sült zöldséget. Nekem sincs friss csomborom, de gondolom a szárított is jó.. Nagyon guszta tálalás!
VálaszTörlés