2013. november 30.

Sütőtök krémleves





Hozzávalók: 50 dkg sütőtök, 1 hagyma, 3 dkg vaj, 3 dl tejszín, só, bors; a tojáslepényhez: 2 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só

Elkészítése
1. A sütőtököt megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra vágjuk.
2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát meg a sütőtököt és megpároljuk, megsózzuk és megszórjuk borssal, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és főni tesszük.
3. Mikor a sütőtök megpuhult, a főzőlevét leszűrjük és a tökhúst krémesre turmixoljuk.
4. Felöntjük a tejszínnel és annyi főzőlével, és főzőlével ízlés szerinti sűrűségűre hígítjuk, majd kiforraljuk.
5. A tojásokat felverjük a tejföllel, hozzáadjuk a lisztet meg az apróra vágott petrezselyemzöldet, megsózzuk és serpenyőben 2 lepényt sütünk belőle. 
6. A tojáslepényekből csillagokat szúrunk. 
7. Tálaláskor a csillagokat a levesre tesszük. 




2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Örök kedvenc, télen sokszor készítek én is. Nagyon ötletesek azok a tojás csillagok! Guszta úgy ahogy van!

Roza írta...

Adélka, nagyon megtetszett a krémlevesed, úgy ahogy van!:) Még sosem készítettem, nem is ettem, de ezt bátran elkészítem:)
Köszi:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...