Hozzávalók :
a lapokhoz: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 4
evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 2 kávéskanál sütőpor;
a krémhez: 25 dkg sült sütőtök, 25 dkg
mascarpone, 12 dkg porcukor, fél rúd vanília;
a glazúrhoz: 12 dkg cukor, 7 dkg kakaó, 0,5
dl víz, 2 dkg vaj;
a tetejére: 1 evőkanál csokoládédara.
Elkészítése:
Körülbelül 37x27 cm-es tepsiben,
külön-külön két lapot sütünk. Egy laphoz 2 egész tojást és 4 evőkanál
cukrot kézi habverővel addig keverünk amíg vastag habkrémet kapunk.
Hozzáadunk 1 evőkanál olajat, beleszitálunk 1 evőkanál kakaóval meg 1 kávéskanál
sütőporral elvegyített 2 evőkanál lisztet és könnyed mozdulatokkal
összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-12 perc
alatt megsütjük. Ugyanígy járunk el a második lappal is.
A megsült sütőtököt villával összetörjük és
krémesre kavarjuk. A mascarponet kikavarjuk a vanília kikapart magjaival meg a
porcukorral, majd kanálanként adagolva beledolgozzuk a hideg sütőtököt. A
krémet négy részre osztjuk. A lapokat hosszában kettőbe vágjuk, az így kapott 4
lapot megtöltjük három rész krémmel.
A glazúrhoz a cukrot a kakaóval
összekeverjük, felöntjük a vízzel és addig főzzük, míg hólyagzik, majd félrehúzzuk
és 1-2 perc után belekavarjuk a vajat. Mikor langyosra hűlt a sütemény tetejére
simítjuk.
Egy éjszakára dermedni hagyjuk, másnap
szeletekre vágjuk. Csillagcsővel ellátott habzsák segítségével a megmaradt
krémből minden szeletre három krémrózsát nyomunk és megszórjuk
csokoládédarával.
3 megjegyzés:
Jaj, de finom lehet!
Ez valami isteni sütemény, és a látvány is gyönyörű. :)
Ma elkészítem! Nagyon izgalmasnak tűnik!
Megjegyzés küldése