Szia Aleda, látom most a német ételek jönnek sorban nálad.:-) A Franfurter Kranz nem nagyon ismert süti itt nálunk Bajorországban, de egyik kölni származású barátnőm az esküvőnkre hozott egyet és isteni finom volt. A képeiden gyönyörűen néz ki a süti. Biztosíthatom az olvasóidat, hogy nagyon fincsi dolgoról van itt szó és nyugodtan kipróbálhatják! ;-)
Tehát ez is megerősíti azt, hogy a német konyha nagyon területekre osztott, nem egységes:) Még van a Stollen a német sorozatból. Az mennyire ismert felétek?
Szia, jaj, igen, rettentően különböző. Itt van az én blogomban Stollen recept: http://eletemmuenchenben.blogspot.de/2010/12/stollen-gyomolcskenyer.html
én nem szeretem, nem szeretek sütiket, amiben aszalt gyümölcs, mazsola, ilyesmi van és nem szeretek száraz sütiket sem, hanem leginkább a csokikrémeseket, de én eleve nem vagyok édesszűjú és süteményevő sem, így rám nem lehet alapozni :-)
Itt, Bajorországban abszolút stollen őrület van. :-) üdv
Krisz, elég fura egy torta, hisz rengeteg vaj kell hozzá. Bárhol néztem utána, 20-25 dkg vajat írt már csak a tésztájába, ami nekem rengetegnek tűnt, hisz én tortához csak sima piskótát szoktam sütni, így drasztikusan lecsökkentettem belőle. A torta ízlett mindenkinek aki evett belőle, kivéve a csokimádó lányomat, aki ráadásul még mandulát sem akar enni, szóval nála nem jött be:)
Hát ez pont olyan, amilyet a nagyon drága cukrászdában lehet kapni itt felénk!!! Tényleg nem egységes a német konyha, de most már itt is keveredés van. Stollent nem is sütöttek csak a drezdai részen régen, most meg már mindenhol. A bajorok inkább burgonyagombócot készítenek a Rouladéhoz, míg nálunk a zsemlegombóc, de még inkább a Spätzle (sváb nokedli) a menő. Csodásan tálaltad az ételeket, ahogy megszoktuk Tőled. Remélem a család is elégedett volt a fejedelmi lakomával! ;-)
8 megjegyzés:
Szia Aleda, látom most a német ételek jönnek sorban nálad.:-) A Franfurter Kranz nem nagyon ismert süti itt nálunk Bajorországban, de egyik kölni származású barátnőm az esküvőnkre hozott egyet és isteni finom volt. A képeiden gyönyörűen néz ki a süti. Biztosíthatom az olvasóidat, hogy nagyon fincsi dolgoról van itt szó és nyugodtan kipróbálhatják! ;-)
Tehát ez is megerősíti azt, hogy a német konyha nagyon területekre osztott, nem egységes:)
Még van a Stollen a német sorozatból. Az mennyire ismert felétek?
Szia, jaj, igen, rettentően különböző. Itt van az én blogomban Stollen recept:
http://eletemmuenchenben.blogspot.de/2010/12/stollen-gyomolcskenyer.html
én nem szeretem, nem szeretek sütiket, amiben aszalt gyümölcs, mazsola, ilyesmi van és nem szeretek száraz sütiket sem, hanem leginkább a csokikrémeseket, de én eleve nem vagyok édesszűjú és süteményevő sem, így rám nem lehet alapozni :-)
Itt, Bajorországban abszolút stollen őrület van. :-) üdv
Egyszer megsütöttem és nem ízlett. vagy nem sikerült, vagy rossz receptet választottam. Minden esetre ez nagyon guszta! lehet ennek neki állok majd...
Krisz, elég fura egy torta, hisz rengeteg vaj kell hozzá. Bárhol néztem utána, 20-25 dkg vajat írt már csak a tésztájába, ami nekem rengetegnek tűnt, hisz én tortához csak sima piskótát szoktam sütni, így drasztikusan lecsökkentettem belőle. A torta ízlett mindenkinek aki evett belőle, kivéve a csokimádó lányomat, aki ráadásul még mandulát sem akar enni, szóval nála nem jött be:)
Hát ez pont olyan, amilyet a nagyon drága cukrászdában lehet kapni itt felénk!!!
Tényleg nem egységes a német konyha, de most már itt is keveredés van. Stollent nem is sütöttek csak a drezdai részen régen, most meg már mindenhol. A bajorok inkább burgonyagombócot készítenek a Rouladéhoz, míg nálunk a zsemlegombóc, de még inkább a Spätzle (sváb nokedli) a menő.
Csodásan tálaltad az ételeket, ahogy megszoktuk Tőled. Remélem a család is elégedett volt a fejedelmi lakomával! ;-)
Láttam a német sorozatodat a Konyhában, mind nagyon guszták, s ez a torta is csodaszép:) A decemberi Konyha címlapfotója meg a kedvencem lett:)
Én is kacérkodom egy ideje az elkészítésével... Nálad nagyon szép!!
Megjegyzés küldése