Hozzávalók 6 személyre: 25 dkg natúr gesztenyepüré, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 1 dl fehér pezsgő, 3 evőkanál cukor, 2 dl habtejszín, fél citrom héja, 1 gránátalma, só
Elkészítése: A vaníliapudingot összekeverjük a cukorral, egy csipetnyi sóval és felöntjük a tejjel. A gesztenyepürét villával összetörjük és felhígítjuk a pudingos tejjel, majd lassú tűzön besűrítjük. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a pezsgőt, majd tetejét fóliával lefedjük és hűlni hagyjuk. A habtejszínt nem túl keményre felverjük és belekeverjük a gránátalma magokat. Tálaláskor evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból a hideg levesbe. Citromhéjjal, citromfűvel valamint gránátalma magokkal
jaj ez de finom lehet, viszem is a receptet, imádom a gesztenyét minden formájában:-))))
VálaszTörlésSajnos a férjem az ilyen ételekkel szemben bizalmatlan.
VálaszTörlésÉn nagyon szívesen megkóstolnám!
Gyönyörű a tálalás és szuperek a fotók!
Igazi ünnepi leves!:)
VálaszTörlésPezsgő, gesztenye csakis jó lehet. Különleges az biztos és nagyon ünnepi.. Áldott, Békés Karácsonyt!
VálaszTörlés