2013. december 20.

Gesztenye krémleves



Hozzávalók 6 személyre: 25 dkg natúr gesztenyepüré, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 1 dl fehér pezsgő, 3 evőkanál cukor, 2 dl habtejszín, fél citrom héja, 1 gránátalma, só

Elkészítése: A vaníliapudingot összekeverjük a cukorral, egy csipetnyi sóval és felöntjük a tejjel. A gesztenyepürét villával összetörjük és felhígítjuk a pudingos tejjel, majd lassú tűzön besűrítjük. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a pezsgőt, majd tetejét fóliával lefedjük és hűlni hagyjuk. A habtejszínt nem túl keményre felverjük és belekeverjük a gránátalma magokat. Tálaláskor evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból a hideg levesbe. Citromhéjjal, citromfűvel valamint gránátalma magokkal
díszítjük.



4 megjegyzés:

Anikó írta...

jaj ez de finom lehet, viszem is a receptet, imádom a gesztenyét minden formájában:-))))

marisz57 írta...

Sajnos a férjem az ilyen ételekkel szemben bizalmatlan.
Én nagyon szívesen megkóstolnám!
Gyönyörű a tálalás és szuperek a fotók!

Roza írta...

Igazi ünnepi leves!:)

Blogkonyha írta...

Pezsgő, gesztenye csakis jó lehet. Különleges az biztos és nagyon ünnepi.. Áldott, Békés Karácsonyt!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...