2013. december 8.

Kolbászos sajttekercs







Hozzávalók:  8 vékonyra szeletelt gouda vagy edámi sajt, 30 dkg füstölt száraz kolbász, 15 dkg vaj

Elkészítés: A vékonyra szeletelt sajtot sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy téglalapot alkossanak és a találkozásuknál 1 cm-en egymást fedjék. 2-3 percre előmelegített sütőbe rakjuk, hogy a sajt kissé megolvadjon, és a találkozásuknál összeragadjon. A kolbásznak lehúzzuk a héját, ledaráljuk és a puha vajjal kikavarjuk, majd a kihűlt sajtra kenjük és szorosan feltekerjük. A tekercset  a sütőpapírba csomagoljuk és 2-3 órára lehűtjük majd  szeletekre vágjuk. 



Megjelent az Erdélyi Konyha ünnepi külőnkiadványában.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...