2013. december 16.
Lazacos tojáskrém
Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg füstölt lazac, 10 dkg sajtkrém, 1-2 evőkanál tejföl, 1 hagyma, 1 csokor zöld kapor, só, bors, 1 citrom; a tálaláshoz: bagett, rukkola
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és apró kockára vágjuk. A lazacból pár
vékony szeletet levágunk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk és összekeverjük a tojással, a sajtkrémmel, az apróra vágott hagymával meg kaporral és annyi tejföllel, hogy kenhető masszát kapjunk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Tálaláskor a tojáskrémet bagettszeletekre kenjük, mindegyik tetejére egy kis lazachúst teszünk és meglocsoljuk citromlével.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Adélka, ez igazán csodás! Étel és kép egyaránt a közelgő ünnepet juttatja az ember eszébe!
Megjegyzés küldése