Oldalak
▼
2013. december 10.
Rumos csokoládégolyó
Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 20 dkg darált keksz, 8 dkg porcukor, 1 teáskanál rumaroma, 3 dkg nagy szemű mazsola; a forgatáshoz: 10 dkg vegyes csokoládédara
Elkészítése: 1 dl vízben elvegyítünk 1 evőkanál porcukrot meg a rumaromát, beletesszük a mazsolát és 1 óráig duzzadni hagyjuk. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a megmaradt porcukrot, meg a vajat. A mazsolát leszűrjük és a levével meglocsoljuk a darált kekszet, majd belekavarjuk a megolvadt csokoládét és összedolgozzuk. 1 órára hűtőbe rakjuk, majd egy teáskanálnyi masszát veszünk belőle, közepébe helyezünk egy szem mazsolát és golyót formázunk belőle. Mikor az összes golyó megvan, beleforgatjuk a csokoládédarába. Bonbonos dobozban vagy celofán zacskóban, hideg helyen tároljuk.
Nagyon finom lehet, akár kókuszreszelékben meghömpörgetve is. Megnéztem a lányod blogját is nagyon ügyes! Jó kézügyessége van nem is tudom hogy kire hasonlít?:-))
VálaszTörlés