Oldalak
▼
2013. december 19.
Waldorf saláta
Hozzávalók: 1 nagy zeller, 3 alma, fel ennyi zeller, 8 dkg dió, 2 evőkanál majonéz, 3-4 evőkanál tejföl, fél citrom leve, só, bors, metélőhagyma
Elkészítése: A zellert és az almát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és meglocsoljuk a citromlével. A diót serpenyőben kissé megpergeljük, majd kisebb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a zelleres almához. Belekavarjuk a majonézt meg a tejfölt, megszórjuk a sóval meg a frissen őrölt borssal és összekavarjuk. Tálaló gyűrű segítségével torta alakúra formázzuk és feldíszítjük. Az alma vékony csíkra vágott héját rózsa alakúra csavarjuk és a saláta tortára tesszük, mellé zellerlevelet meg diót teszünk és megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.
Gusztusos, gyönyörű!
VálaszTörlés