2014. január 28.
Húsgombócos korhelyleves
Hozzávalók: 50 dkg káposzta, 30 dkg darált hús, 5 dkg rizs, 2 hagyma, 1 tojás, 2+2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, só, bors, fűszerpaprika, borsikafű; a tálaláshoz: tejföl
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk az átmosott és felvágott káposztát, kissé átsütjük, majd felöntjük vízzel, beledobjuk a borsikafűágat és megfőzzük. Közben elkészítjük a gombócokat. A darálthúshoz hozzáadjuk a megmaradt és apróra vágott hagymát, az átmosott és lecsöpögtetett rizst, a tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával, majd összedolgozzuk. A masszából dió nagyságú gombócokat formázunk és belefőzzük a levesbe. Egy kevés olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel és csomómentesre kavarjuk. Berántjuk vele a levest és kiforraljuk. Tejföllel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Na, nekem mindig is húsgombócos volt a korhelyleves. Legalábbis, amíg IStvánt meg nem ismertem. Náluk teljesen másképp készült... De mi nem tettünk bele soha káposztát, csak a levét. És ez a szép: ahányan vagyunk, annyiféleképpen készítjük: :)
Így még sosem ettem! Pedig milyen jó ötlet és nagyon szeretjük!
Nézz be hozzám, lenne számodra egy kis játék, ha kedved van hozzá! :-))
Mi is káposzta lével +viz készitjük a korhely levest .
Megjegyzés küldése