Oldalak
▼
2014. január 26.
Kolbászkrémmel töltött póréhagyma falatok
Hozzávalók kb. 35-40 db-hoz: 1 vastagabb szárú póréhagyma, 1 szál száraz kolbász(kb. 15-20 dkg), 15 dkg vaj, 3 tojás, só, bors
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük. A kolbászt ledaráljuk, hozzáadjuk a puha vajat, az tojássárgát meg a kis kockára vágott fehérjét. Sóval meg frissen őrölt borssal fűszerezzük és összekavarjuk. A póréhagymát megmossuk és 8-10 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszában bevágjuk és a rétegeget szétszedjük. A kolbászkrémből egy réteg egyik hosszanti felére halmozunk, feltekerjük és belecsavarjuk még 2-3 réteg hagymába, végül pedig szorosan alufóliába csomagoljuk. Addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A hagymahengereket 2 órára mélyhűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk és éles késsel, 1-1,2 cm-es darabokra szeleteljük. Hidegtálakra rakjuk, vagy pedig bambusz koktélpálcika segítségével kenyérfalatokra rögzítjük.
Micsoda jó ötlet, nagyon szeretjük a hagymát és remek vendégváró falat! Köszi az ötletet, kipróbálom!!
VálaszTörlésNagyon mutatós :)! Csuda jó ötleteid vannak :)!
VálaszTörlésNagyon mutatós kis falatkákat készítettél! Légyszíves nézzél már be hozzám játékba szeretnélek hívni!
VálaszTörlés