2014. január 26.

Kolbászkrémmel töltött póréhagyma falatok






Hozzávalók kb. 35-40 db-hoz: 1 vastagabb szárú póréhagyma, 1 szál száraz kolbász(kb. 15-20 dkg), 15 dkg vaj, 3 tojás, só, bors

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük. A kolbászt ledaráljuk, hozzáadjuk a puha vajat, az tojássárgát meg a kis kockára vágott fehérjét. Sóval meg frissen őrölt borssal fűszerezzük és összekavarjuk. A póréhagymát megmossuk és 8-10 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszában bevágjuk és a rétegeget szétszedjük. A kolbászkrémből egy réteg egyik hosszanti felére halmozunk, feltekerjük és belecsavarjuk még 2-3 réteg  hagymába, végül pedig szorosan alufóliába csomagoljuk. Addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A hagymahengereket 2 órára mélyhűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk és éles késsel, 1-1,2 cm-es darabokra szeleteljük. Hidegtálakra rakjuk, vagy pedig  bambusz koktélpálcika segítségével kenyérfalatokra rögzítjük. 




3 megjegyzés:

kolozsgabi írta...

Micsoda jó ötlet, nagyon szeretjük a hagymát és remek vendégváró falat! Köszi az ötletet, kipróbálom!!

María írta...

Nagyon mutatós :)! Csuda jó ötleteid vannak :)!

Éva írta...

Nagyon mutatós kis falatkákat készítettél! Légyszíves nézzél már be hozzám játékba szeretnélek hívni!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...