2014. január 18.

Meggyes mákos sütemény





Hozzávalók: 4 tojás, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 25 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 dl olaj, 2 dl aludttej vagy kefir, 1 dl meggykompot lé, 17 dkg darált mák, 1 sütőpor, csipetnyi só; továbbá: 4 dl meggykompót, 3 dkg porcukor


Elkészítése: A tojásokat egy tálba törjük, hozzáadjuk a sót, a kétféle cukrot és addig verjük, míg vastag habkrém lesz. Hozzáadjuk az olajat, az aludttejet meg a meggylevet, majd  beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet és csomómentesre kavarjuk. A végén belekavarjuk a darált mákot is. Sütőpapírral bélelt, 25x30 cm nagyságú tepsibe öntjük és tetejére rakjuk a kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...