Hozzávalók:
4 tojás, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 25 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1
dl olaj, 2 dl aludttej vagy kefir, 1 dl meggykompot lé, 17 dkg darált mák, 1
sütőpor, csipetnyi só; továbbá: 4 dl meggykompót, 3 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba törjük, hozzáadjuk a sót, a kétféle cukrot és addig
verjük, míg vastag habkrém lesz. Hozzáadjuk az olajat, az aludttejet meg a
meggylevet, majd beleszitáljuk a
sütőporral elvegyített lisztet és csomómentesre kavarjuk. A végén belekavarjuk
a darált mákot is. Sütőpapírral bélelt, 25x30 cm nagyságú tepsibe öntjük és
tetejére rakjuk a kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc
alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk és megszórjuk
porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése