Hozzávalók:
a piskótához: 7 tojás fehérje, 14 dkg cukor, 6 dkg liszt, 7 evőkanál darált dió, 1 tasak sütőpor; továbbá: 25 dkg dió, 2 dkg margarin
a krémhez: 7 tojás sárgája, 14 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 3 dl habtejszín, 10 g zselatin
az összerakáshoz: 30 dkg keksz, 40 dkg mogyorókrém(finetti),1 dl kávé, 1 evőkanál kakaó
Elkészítése:
Egy kb. 24x30 -es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenjük margarinnal és elosztjuk rajta az előzőleg megpergelt diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük. Rásimítjuk a dióra és előmelegített sütőben, 180 C fokon, 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral meg a vízzel és vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felforrósítjuk(nem forraljuk). A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.
A piskótát átfordítjuk és a dióra rákenjük a mogyorókrémet, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel és rákenjük a tojásos krémet. Tetejét megszórjuk a kakaóval. Egy éjszakára lehűtjük és másnap éles késsel szeleteljük.
A recept egy régi román lapból van.(Practic in bucatarie)
Hú, de szép!
VálaszTörlésNagyon finom, többször megsutottem miután rátaláltam erre a sütire, igazi ünnepi finomság!!!
VálaszTörlésÉs nekem mijert ojan bonyolult segicseget kerek
TörlésÉn is ki fogom próbálni! Nagyon szép és mutatós süti!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm nagyon jó sütemény
VálaszTörlés