Hozzávalók: 25 dkg sárgarépa, 10 dkg sajt, 2 tojás, 1-2 evőkanál
zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld; a sütéshez: 4 dl olaj.
Elkészítése: A megtisztított sárgarépát roppanósra főzzük,
majd leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot,
a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a tojások sárgáját, sózzuk,
borsozzuk, összekavarjuk, majd beleforgatjuk felvert tojásfehérjét. Olajos kézzel golyókat formázunk, forró
olajban megsütjük. Melegen vagy hidegen, önmagában vagy feltétként egyaránt
fogyasztható.
Van jelentősége, hogy fagyasztott répát használsz? Friss sárgarépából is elkészíthető?
VálaszTörlésNincs semmi jelentősége. Fagyasztóürítés volt, azért készült abból.
VálaszTörlés