Hozzávalók: 25 dkg sárgarépa, 10 dkg sajt, 2 tojás, 1-2 evőkanál
zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld; a sütéshez: 4 dl olaj.
Elkészítése: A megtisztított sárgarépát roppanósra főzzük,
majd leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot,
a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a tojások sárgáját, sózzuk,
borsozzuk, összekavarjuk, majd beleforgatjuk felvert tojásfehérjét. Olajos kézzel golyókat formázunk, forró
olajban megsütjük. Melegen vagy hidegen, önmagában vagy feltétként egyaránt
fogyasztható.
2 megjegyzés:
Van jelentősége, hogy fagyasztott répát használsz? Friss sárgarépából is elkészíthető?
Nincs semmi jelentősége. Fagyasztóürítés volt, azért készült abból.
Megjegyzés küldése