2014. január 22.

Savanyú káposztás ganca




Hozzávalók:  30 dkg vékonyra gyalult savanyú káposzta, 50 dkg krumpli,  20 dkg liszt, 20 dkg húsos szalonna, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj,  só, fűszerpaprika; a tálaláshoz: 2 dl tejföl

Elkészítése: A krumplit kockára vágjuk és annyi enyhén sós vizet öntünk rá amennyi épp ellepi, majd  megfőzzük. Ha megfőtt, levével együtt összetörjük, visszatesszük a lángra és állandóan kavarva hozzáadjuk a lisztet. Addig főzzük, míg a massza összeáll és jól formázható lesz. A húsos szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük, majd a pörcöt szűrőkanállal kivesszük, a visszamaradt zsiradékon pedig megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A savanyú káposztát ha szükséges átmossuk és lecsöpögtetjük, majd az olajon megdinszteljük.  A krumplis masszából evőkanálnyi adagokat veszünk, galuska alakúra formázzuk és beleforgatjuk a hagymás zsírba.  Egy hőálló tál alját kirakjuk a dinsztelt káposzta felével, rátesszük a krumpligancákat és rászórjuk a maradék káposztát végül pedig a szalonnapörcöt.  Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tejföllel tálaljuk.  


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...