Az alábbi levest nagymamám szokta főzni téli napokon. Füstölt csontból készített alaplevet hozzá, a télikaralábét meg a zöldségeket lereszelte, hisz ez nem annyira zsenge, mint tavaszi társa, így már nagyon hamar megfőtt.
Hozzávalók:
1 kisebb füstölt csülök vagy füstölt csont, 1 fej télikaralábé, 3 szál
sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2+1 evőkanál olaj, 1 evőkanál
liszt, só ; a tálaláshoz: 2 dl tejföl
Elkészítése:
A füstölt csülköt megmossuk, felöntjük vízzel és főni tesszük. Mikor puhára
főtt, a csülköt kivesszük és melegen tartjuk. A hagymát és a zöldségeket
meghámozzuk, a hagymát apróra vágjuk és a zöldségeket pedig nagy lyukú reszelőn
lereszeljük. Az olajat felhevítjük és a hagymát meg a zöldségeket megdinszteljük
rajta, majd felöntjük a csülöklével és megfőzzük. Vigyázat, nagyon hamar megfő!
A megmaradt olajon világosra pirítjuk a lisztet és felöntjük kevés csülöklével,
csomómentesre kavarjuk és berántjuk vele a levest. Ha szükséges, kevés sóval ízesítjük
és kiforraljuk. A csülökhúst kis kockákra vágjuk és visszatesszük a levesbe.
Tejföllel tálaljuk.
2 megjegyzés:
De finomak is ezek az egyszerű ételek, mindet imádom:-))))
Ilyen levesekkel ellenék örökké! Nagyon szép fotó megint! :)
Megjegyzés küldése