Oldalak
▼
2014. február 28.
Póréhagymás saláta
Hozzávalók 2 személyre : 1 kisebb póréhagyma, 20 dkg konzervbab, 1 főtt sertésnyelv, 2 evőkanál tárkonnyal ízesített olaj, 1-2 evőkanál balzsamecet, 1 kávéskanál cukor, só, fehér bors
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A póréhagymát megmossuk, gyökerét és külső rétegeit eltávolítjuk, majd szeletekre vágjuk. Egy szűrőbe tesszük, leöblítjük és lecsöpögtetjük.
3. A sertésnyelvet csíkokra vagy kockára vágjuk.
4. Elkészítjük a salátalevet amihez összekeverjük az olajat a balzsamecettel, a cukorral, ízlés szerinti sóval meg őrölt borssal.
5. Egy tálba rakjuk a babot, a nyelvet meg a póréhagymát, leöntjük a salátalével és összekavarjuk. Fóliával lefedjük és 1-2 órára, hidegben érlelődni hagyjuk.
6. A salátát hidegen tálaljuk.
2014. február 27.
Rántott sajt
1. A sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük. Csak kemény vagy félkemény sajtot használjunk.
2. A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon ragadni
3. A tejet hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk.
4. Belemártjuk a felvert tojásba, vigyázva hogy mindenütt befogja a lisztes sajtszeletet.
5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és két tenyerünk közé téve, finoman rányomogatjuk, hogy jól rátapadjon.
6. Újból belemártjuk a tojásba és a fölösleget lecsöpögtetjük.
7. Végül még egyszer beleforgatjuk a zsemlemorzsába, vigyázva, hogy az oldalakon is legyen panír. Két tenyérrel most is megnyomogatjuk, hogy a panír mindenütt jól rátapadjon.
8. A panírozott sajtszeleteket 2-3 órára hűtőbe, vagy 1 órára mélyhűtőbe rakjuk. Erre azért van szükség, hogy a hideg sajt a forró olajban ne olvadjon meg hamar.
9. Az olajat felforrósítjuk és egy próbamorzsát teszünk bele. Ha a morzsa körül sercegnek a buborékok, akkor beletesszük a sajtszeleteket mindkét felén aranybarnára sütjük. Nem kell túlsütni, mert akkor a sajt kifolyik.
10. A panírozott sajtot azonnal tálaljuk.