Hozzávalók: 25 dkg rizs, 3 kisebb cékla, 1 l alaplé, 1 dl fehérbor, 1
hagyma, 2 evőkanál olaj, 3 dkg vaj, 5 dkg parmezán, só
Elkészítése: A céklát megmossuk és megfőzzük. A
hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst és
addig pároljuk együtt, míg kifehéredik. Megsózzuk, felöntjük a borral és
hagyjuk elfőni. Az alaplevet felforrósítjuk és melegen tartjuk, majd mikor a
bor elfőtt, felöntjük egy merőkanálnyival és hagyjuk újból elfőni. Ezt
addig ismételjük, míg a rizs megpuhul. A céklát meghámozzuk, lereszeljük,
hozzáadjuk a rizshez és 2-3 percig főzzük együtt vele. Eloltjuk a tűzet
alatta, hozzáadjuk a vajat meg a reszelt parmezánt és összekavarjuk. Önmagában
vagy köretként fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)