2014. február 14.

Csicseribosókrémes falatkák






Hozzávalók kb. 40 db-hoz : 10 szelet toast kenyér, 1kicsi csicseriborsó konzerv(280 g), 2 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, fehér bors, fél citrom, fűszerpaprika, 5 szelet feketeerdő sonka, 1-2 savanyú uborka

Elkészítése: A csicseriborsót leszűrjük, levét visszafogjuk, a szemeket pedig késes aprítóba rakjuk. Hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát, az olajat, a citromlevet, kevés sót, borsót meg fűszerpaprikát és pürésre dolgozzuk. Ha túl száraz, kevés konzervlével hígítjuk, hogy krémes állaga legyen. A kenyérszeleteket kicsi kerek szaggatóval kiszúrjuk (1 szeletből 4-et) és csillagcsővel ellátott nyomózsák segítségével csicseriborsókrémet nyomunk mindegyikre. Az uborkát vékony szeletekre, a sonkát pedig csíkokra vágjuk, majd mindegyik falatka
tetejére rakunk belőlük és koktélpálcikával rögzítjük őket. A falatkákat tálalásig hidegben tartjuk. 

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Igazi kis parti falatok! Nagyon rég csináltam humuszt, az a baj, csak én szeretem. Küldhetnél pár katonát!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...