Hozzávalók:
5 érett kivi, 25 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 4 evőkanál cukor, 1 citrom, 1
tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál zselatin
Elkészítése:
4 kivit meghámozunk, villával összetörjük és meglocsoljuk 2-3 evőkanál
citromlével, majd rászórunk 2 evőkanál cukrot és felforraljuk. A zselatint 0,5
dl vízben feloldjuk. A felforralt kivipépet félrehúzzuk a tűzről, belekavarjuk
a zselatint és szétosztjuk 4 pohár aljába, majd hidegre tesszük dermedni. A
tehéntúrót kikavarjuk a megmaradt cukorral, a vaníliás cukorral meg a
citromhéjjal, majd a tejszínt felverjük és könnyedén beleforgatjuk. A
tehéntúrós krémet belekanalazzuk a poharakba. A megmaradt kivit meghámozzuk,
szeletekre vágjuk és a krém tetejére tesszük. Hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése