2014. február 16.

Kivis desszert






Hozzávalók: 5 érett kivi, 25 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 4 evőkanál cukor, 1 citrom, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál zselatin


Elkészítése: 4 kivit meghámozunk, villával összetörjük és meglocsoljuk 2-3 evőkanál citromlével, majd rászórunk 2 evőkanál cukrot és felforraljuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk. A felforralt kivipépet félrehúzzuk a tűzről, belekavarjuk a zselatint és szétosztjuk 4 pohár aljába, majd hidegre tesszük dermedni. A tehéntúrót kikavarjuk a megmaradt cukorral, a vaníliás cukorral meg a citromhéjjal, majd a tejszínt felverjük és könnyedén beleforgatjuk. A tehéntúrós krémet belekanalazzuk a poharakba. A megmaradt kivit meghámozzuk, szeletekre vágjuk és a krém tetejére tesszük. Hidegen tálaljuk. 
 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...