Hozzávalók:
1 marhanyelv, 1 lecsóbefőtt(370 ml), 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, só, 10 db
szemesbors, 2 babérlevél, 1 kötés ; a körethez: 30 dkg szarvacska tészta
Elkészítése:
A marhanyelvet jól megmossuk és enyhén sós vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a
megtisztított és egyben hagyott hagymákat, a babérlevelet meg a szemesborsót és
puhára főzzük. Ha lehetséges a főzést kuktában végezzük, így 1 óra alatt puhára
fő, különben 2-3 óra szükséges. Mikor a nyelv megfőtt, kivesszük, kicsit hűlni
hagyjuk és a bőrétől megtisztítjuk. A lecsót egy lábasba töltjük, hozzáadjuk a
kockára vágott marhanyelvet és összeforraljuk. Ha szükséges, az ételt kevés
főzőlével hígítjuk. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
A száraztésztát enyhén sós vízben kifőzzük és a lecsós nyelvvel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése