2014. február 8.
Narancsos sárgarépa leves
Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott sárgarépa, 2 narancs leve, 3 dl főzőtejszín, 3 dkg vaj, diónyi gyömbér, 1 teáskanál cukor, só;
a tálaláshoz: 2 narancs
Elkészítése: A gyömbért lereszeljük és a vajon megdinszteljük, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Mikor forr, hozzáadjuk a fagyasztott sárgarépát, megsózzuk és puhára főzzük. Levesszük a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni, majd leturmixoljuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt meg a narancsok levét és kiforraljuk. Kevés cukorral ízestjük. Narancsszeletekkel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése