1. A sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük. Csak kemény vagy félkemény sajtot használjunk.
2. A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon ragadni
3. A tejet hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk.
4. Belemártjuk a felvert tojásba, vigyázva hogy mindenütt befogja a lisztes sajtszeletet.
5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és két tenyerünk közé téve, finoman rányomogatjuk, hogy jól rátapadjon.
6. Újból belemártjuk a tojásba és a fölösleget lecsöpögtetjük.
7. Végül még egyszer beleforgatjuk a zsemlemorzsába, vigyázva, hogy az oldalakon is legyen panír. Két tenyérrel most is megnyomogatjuk, hogy a panír mindenütt jól rátapadjon.
8. A panírozott sajtszeleteket 2-3 órára hűtőbe, vagy 1 órára mélyhűtőbe rakjuk. Erre azért van szükség, hogy a hideg sajt a forró olajban ne olvadjon meg hamar.
9. Az olajat felforrósítjuk és egy próbamorzsát teszünk bele. Ha a morzsa körül sercegnek a buborékok, akkor beletesszük a sajtszeleteket mindkét felén aranybarnára sütjük. Nem kell túlsütni, mert akkor a sajt kifolyik.
10. A panírozott sajtot azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése