2014. február 12.

Paradicsomleves rizsgombóccal






Hozzávalók a leveshez: 1 l házi paradicsomlé, 1 zeller, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1-2 kávéskanál cukor, só; a rizsgombóchoz: 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 evőkanál liszt, só; továbbá: 6 dkg  sajt, 1 csokor petrezselyemlevél

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymákat apróra a zellert kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük és megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd rádobjuk a zellert és átsütjük. Felöntjük 2 dl vízzel meg a paradicsomlével, megsózzuk és addig főzzük, míg a zeller megpuhul. Félrehúzzuk a lángról és botmixerrel krémesre kavarjuk. Ízlés szerint cukorral édesítjük, megszórjuk petrezselyemzölddel  és kiforraljuk. A gombócokhoz a rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel  átöblítjük. Megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a felvert tojást meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és összekavarjuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, majd forró vízben megfőzzük. Akkor van kész, ha a gombócok feljönnek a tetejére. A paradicsomlevest  a rizsgombóccal tálaljuk és megszórjuk reszelt sajttal. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...