Oldalak
▼
2014. február 28.
Póréhagymás saláta
Hozzávalók 2 személyre : 1 kisebb póréhagyma, 20 dkg konzervbab, 1 főtt sertésnyelv, 2 evőkanál tárkonnyal ízesített olaj, 1-2 evőkanál balzsamecet, 1 kávéskanál cukor, só, fehér bors
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A póréhagymát megmossuk, gyökerét és külső rétegeit eltávolítjuk, majd szeletekre vágjuk. Egy szűrőbe tesszük, leöblítjük és lecsöpögtetjük.
3. A sertésnyelvet csíkokra vagy kockára vágjuk.
4. Elkészítjük a salátalevet amihez összekeverjük az olajat a balzsamecettel, a cukorral, ízlés szerinti sóval meg őrölt borssal.
5. Egy tálba rakjuk a babot, a nyelvet meg a póréhagymát, leöntjük a salátalével és összekavarjuk. Fóliával lefedjük és 1-2 órára, hidegben érlelődni hagyjuk.
6. A salátát hidegen tálaljuk.
Pirítóssal máris jöhetne. Sonkával lehet megcsinálom a hét végén. Nagyon finom saláta!
VálaszTörlés