Oldalak
▼
2014. február 10.
Savanyú káposztában sült csirkecombok
Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg savanyított káposzta, 1 hagyma, 2 dl paradicsomlé, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, borsikafű; a tálaláshoz: 2 dl tejföl
Elkészítése: A konyhakész csirkecombokat bedörzsöljük sóval, borssal meg fűszerpaprikával. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, ha nagyon savanyú, átmossuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, borssal, szárított borsikafűvel meg kevés sóval, hozzáadjuk a vágott káposztát meg a paradicsomlevet és összekavarjuk. Egy sütőtálba rakjuk, kialakítunk benne négy mélyedést és belehelyezzük a csirkecombokat. Az aljára öntünk egy kevés vizet, lefedjük és forró sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük. Tejföllel tálaljuk.
Ezt megfőzöm az biztos! Nagyon tetszik! Méghozzá most hétvégén.. Köszi!
VálaszTörlés