Hozzávalók:
40 dkg fodros kockatészta, 25 dkg sajt, 15 dkg sonka, 2 dl tejföl, 1
tojás, só; a tál kikenéséhez: 1-2 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
Közben a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát pedig apróra vágjuk. A
tojást felverjük, enyhén megsózzuk és belekeverjük a tejfölbe. Egy tűzálló
tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára teszünk egy réteg
tésztát, megszórjuk sajttal meg sonkával és meglocsoljuk a tojásos tejföllel.
Addig folytatjuk a rétegezést míg a hozzávalók elfogynak. Lényeges, hogy a
tetejére sajt kerüljön. Sütőbe tesszük és 15 perc alatt összesütjük.
2 megjegyzés:
Jaj, ez nagyon finom és egyszerű, szeretem nagyon!
Hány fokon kedves Adél?
Megjegyzés küldése