Oldalak
▼
2014. március 5.
Citromos csirkeragú leves
Hozzávalók: 1 csirkemell, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 hagyma, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 3 tojás sárgája, 2 evőkanál olaj, 1 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat
2. A csirkemellet 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
3. A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat 1x1 cm-es kockákra, a hagymát apróra vágjuk.
4. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
5. Hozzáadjuk a zöldségeket és együtt dinszteljük tovább. Felöntjük vízzel, megsózzuk, megborsózzuk és lassú tűzön megfőzzük.
6. Mikor a hús meg a zöldségek félig megfőttek, hozzáadjuk a rizst és készre főzzük.
7. A tejfölt elkavarjuk a tojássárgájával és beleszorítunk 3-4 evőkanál citromlevet.
8. A levest levesszük a tűzről és 5-6 merőkanállal felhígítjuk a tejfölös keveréket, majd visszatöltjük a levesbe. Erre a hőkiegyenlítésre azért van szükség, hogy a tejfölös tojás ne menjen össze a forró levesben. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzáadjuk az ételhez és ha szükséges még kevés citromlével savanyítjuk. Lefedjük és 15 percig pihenni hagyjuk.
A recept megjelent a2014, februári Főzőiskolában .
A gulyásleves mellett ez a másik kedvenc levesem, nagyon szeretem. Mi is hasonlóan készítjük, csak rizs nélkül. Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésNagyon gusztusos! Még nem főztem ilyet. A rizst én is kihagynám, nem vagyok túl nagy riszrajongó, levesben nekem abszolút elképzelhetetlen. Kimásolom a recepted, valamikor kipróbálom. üdv
VálaszTörlésAkár én is írhattam volna a receptet, mert szóról szóra így készítem. Na jó, ha tojásszűkéban vagyok, akkor előfordul, hogy anélkül, csak citromos habarással készül.
VálaszTörlésnagyon szeretjük!