Oldalak
▼
2014. március 12.
Füstölt húsos paszulyleves
Hozzávalók: 1 db füstölt orja, 30 dkg száraz fehérpaszuly, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 2 dl paradicsomlé, só, fűszerpaprika, ecetes tárkony; a tálaláshoz: 2 dl tejföl
Elkészítése: A paszulyt előző este hideg vízbe áztatjuk. A füstölt orját megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a paszulyt, a megtisztított és karikára vágott sárgarépát meg a tárkonyt és megsózzuk. Mikor a hús megfőtt kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, leszedjük a csontról és visszatesszük a levesbe. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és belekavarjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a paradicsomlével és csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük és kiforraljuk. Tejföllel és ecetes hagymával tálaljuk.
Ezt a levest nagyon szeretem - pont így fehér paszullyal.
VálaszTörlésOlyan szépen tálaltad, most így ebédre nagyon jól esne...
Éppen a napokban beszéltem az urammal, hogy kéne már bablevest főzni... Na tessék, és nálad máris belebotlok. Nagyon guszta, én is így készítem.
VálaszTörlés