Hozzávalók a
tésztához: 10 dkg liszt, 1 tojás, só; a töltelékhez: 20 dkg marha lapocka, 1
hagyma, 5 dkg krémsajt, 2 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, 1 tojás; a
mártáshoz: 1 piros paprika, 15 dkg krémsajt, 1,5 dl tejszín, 2 evőkanál
paprikakrém, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tésztához a lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk,
beleszórunk egy csipetnyi sót, és beleütjük a tojást. Villával felverjük, miközben
belülről kifelé haladva beledolgozzuk a lisztbe. Mikor már villával nehéz
dolgozni, kézzel gyúrjuk tovább, míg a tészta összeáll és kisimul. Letakarjuk,
és 30 percig pihenni hagyjuk. Addig elkészítjük a tölteléket. A hagymát
megpucoljuk, apró kockára vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Mikor félig
megvan, hozzáadjuk a ledarált marhahúst, megsózzuk, megborsozzuk és
összesütjük. Félrehúzzuk a tűzöl és mikor kihűlt belekeverjük a krémsajtot meg
az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tésztát nyújtófa segítségével vékonyra
nyújtjuk, fele részre, kb. 5 cm- es távolságban egymástól egy-egy
teáskanál tölteléket rakunk. A felvert tojással a töltelék körül
lekenjük, befedjük az üresen maradt tésztával, lenyomkodjuk és kiszúróval
kiszaggatjuk. Forrásban lévő sós vízbe rakjuk, kifőzzük, leszűrjük és
beleforgatjuk a mártásba. A mártáshoz az olajon átfuttatjuk az apróra
vágott fokhagymát, rádobjuk az apró kockára vágott paprikát és összesütjük.
Hozzáadjuk a krémsajtot, megsózzuk, borsózzuk, felöntjük a tejszínnel,
megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és kiforraljuk.
2 megjegyzés:
Annyira guszta! Ez most így éhesen nagyon kínzó... Ötletes, ahogy kiszúrod ilyen virág alakkal... Tetszik!
Milyen szépek! Nagyon guszták! :-)
Megjegyzés küldése