Hozzávalók:
80 dkg marha bélszín, 8 dkg császárszalonna, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 30 dkg
gomba, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál liszt, 0,5 dl
fehérbor, 12 dkg csemegeuborka, 2 dl tejszin, 1 evőkanál kapribogyó, 2 dkg vaj,
só, bors, babérlevél; a körethez: fodros kockatészta
Elkészítése:
A császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kisütjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a szeletekre vágott gombát és
állandó keverés mellett átsütjük. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük, a
visszamaradt zsiradékhoz pedig hozzáadjuk a vajat, felhevítjük, rádobjuk a
vékony csíkokra vágott bélszínt és erős tűzön megpirítjuk. Visszatesszük a
hagymás gombát, megszórjuk a liszttel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a
babérlevelet, a mustárt meg a paradicsompürét és felöntjük a borral. Fedő
alatt, 5-10 percig pároljuk. Ha kész van, hozzáadjuk a csíkokra vágott
csemegeuborkát, felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk. Eloltjuk a tűzet alatta
és belekeverjük a kapribogyót. A kockatésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és
a tokánnyal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése