2014. március 18.
Téli húsleves sajtgombóccal
Hozzávalók a leveshez: 1 db sertésorja, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, szemes bors;
a sajtgombóchoz: 12 dkg sajt, 2 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál búzadara, só
Elkészítése: Az orját megmossuk és hideg vízben főni tesszük. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymákat egyben hagyjuk, a répákat pedig kettőbe hasítjuk. Mikor a leves felforr, a keletkező habját szűrőkanállal leszedjük, majd beletesszük a zöldségeket, a szemes borsót, a petrezselyemzöldet és megsózzuk. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a répák megpuhulnak, majd leszűrjük. Mikor langyosra hűltek, a csontról leszedjük a húst, a répákat pedig felvágjuk és visszatesszük a levesbe. A gombóchoz a sajtot lereszeljük, megszórjuk a búzadarával meg a liszttel és hozzáadjuk a felvert tojásokat. Megsózzuk és összedolgozzuk. 1 órára hűtőben pihentetjük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Akkor van kész, amikor a gombócok feljönnek a tetejére. A gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és azonnal tálaljuk a levessel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Gyönyörű színe van! Nagyon guszta leves, jó ez a levesbetét gombócka...
Kipróbáltam ezt a gombócot, én paradicsomleveshez készítettem.Finom lett. Köszi a receptet.
Megjegyzés küldése