2014. március 19.

Vagdalthús karfiollal


Hozzávalók: 4 db kicsotozott csirkecomb, 1 hagyma, 1 tojás, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 1 karfiol, 10 dkg sajt, 12 szelet császárszalonna, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, majoránna.

Elkészítése: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük,  enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst apróra vagdaljuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a felvert tojást, 10 dkg apróra vágott, főtt karfiolt és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Sóval, borssal meg apróra vágott majoránnával ízesítjük, majd hosszúkás fasírtokat formázunk belőle, és a császárszalonnába csavarjuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, középre helyezzük a vagdaltokat, és  előmelegített sütőben  30-35 perc alatt megsütjük. Félidőben kivesszük a sütőből, belerakjuk a karfiolrózsákat is, megszórjuk reszelt sajttal meg majoránnával, és visszatesszük a sütőbe. Melegen, primőr zöldségekkel tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...