Megjelent az Erdélyi Konyha lapcsalád legújabb tagja a BOSZORKÁNYKONYHA gasztromagazin!
Kiadványunk gyakorlati megoldások tárházát kínálja, megtanítja, miként lehet újra felfedezni az elfedett ennivalókat, vegyszerekkel tele világunkból menekülve hogyan ismerhetjük fel és fogyaszthatjuk a vadnövényeket, erdei gyümölcsöket, gombákat,és milyen feledésbe ment, de ma is megtalálható alapanyagokból főztek szépanyáink.
Kiadványunk gyakorlati megoldások tárházát kínálja, megtanítja, miként lehet újra felfedezni az elfedett ennivalókat, vegyszerekkel tele világunkból menekülve hogyan ismerhetjük fel és fogyaszthatjuk a vadnövényeket, erdei gyümölcsöket, gombákat,és milyen feledésbe ment, de ma is megtalálható alapanyagokból főztek szépanyáink.
Régtől köztudott dolog, hogy a férfi szívéhez mindig a gyomrán keresztül
vezet az út, ezért mindig is nagy praktika volt, hogy a kiszemelt férfit
mágikus erejűnek hitt étellel vagy itallal kínálták, hogy aztán az a
szerelem rabja legyen. A kevésbé szerencsés nők előszeretettel fordultak
boszorkányokhoz ilyen ételekért vagy nagy odaadással tanulták és lesték el
ezektől a recepteket. A boszorkányos konyha nagyon kötődik a természethez, a
természetes alapanyagok használatához és a gyógynövényekhez, ezért az ilyen
ételek általában szabad tűzön főnek, mindig tartalmaznak gyógynövényeket,
fűszernövényeket, ehető virágokat, vadon élő állatok húsát és tojását. A
boszorkányos ételek a megszokottnál több alapanyagból készülnek, sokszor nem a megszokott
párosításokban, gyakran csípősek, pikánsak vagy keserűek. Az alábbi menü
összeállításában ezen alapelveket tartottuk szem előtt, tehát akár hisznek a
boszorkányokban, akár nem, garantáltan elérnek vele a kedvelt férfi szívéhez.
Tavaszi boszorkányleves 4 személyre
Hozzávalók: 1 konyhakész fürj, 1 szál csípős kolbász, 8 fürjtojás, 2 krumpli, 15 dkg gomba, 1 csokor medvehagyma, 2 szál zöldhagyma, 1 csípős paprika, 1 dl paradicsomlé, 1 evőkanál liszt, 2+2 evőkanál olaj, só, fűszerpaprika, 1 teáskanál köménymag;
a tálaláshoz: tejföl
Elkészítése: A konyhakészre pucolt fürjet kisebb darabokra vágjuk és a felhevített olajra dobjuk. Megszórjuk a köménymaggal és fehéredésig dinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, megsózzuk, összekavarjuk és felöntjük vízzel, majd puhára főzzük. Mikor a hús majdnem megfőtt hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a kockára vágott krumplit, a karikára vágott kolbászt, zöldhagymát és csípős paprikát meg a csíkokra vágott medvehagymát és együtt puhára főzzük. A megmaradt olajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a paradicsomlével és berántjuk vele a levet. A végén beleütjük a fürjtojásokat és kavarás nélkül megfőzzük. Tejföllel tálaljuk.
2 megjegyzés:
Ez igen!:) Nagyszerű kiadvány, nagyszerű étel!
Köszönöm Róza! A lap szép lett, de a levesnek is volt ám keletje:)
Megjegyzés küldése