2014. április 18.
Csirkemájpuding fürjtojással
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 7-8 fürjtojás, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld; a formához: 1 dkg vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése: A csirkemájat megtisztítjuk az ereitől, megmossuk és forró vízben, 5-6 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. A fürjtojásokat keményre főzzük, késsel pár helyen megtörjük a héját és 5 percre hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk. A szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a csíkokra vágott hagymát, átsütjük benne és végül beletesszük az apróra vágott fokhagymát is. Ha kihűlt, a csirkemájjal együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojás sárgáját, ízlés szerint sózzuk meg borsozzuk és végül beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. Egy 20-25 cm hosszú formát kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával, belesimítjuk a massza felét, ráhelyezzük a megpucolt fürjtojásokat és befedjük a megmaradt masszával. Tetejét fóliával befedjük, berakjuk egy tepsibe és félig felöntjük vízzel. Forró sütőben, 35-40 percig gőzöljük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Áldott Húsvéti Ünnepet Kívánok Neked!
Milyen csodás ünnepi étel és nagyon gusztán van tálalva. Kellemes Húsvéti ünnepeket és sok finomságot kívánok!
Megjegyzés küldése