Oldalak
▼
2014. április 18.
Csirkemájpuding fürjtojással
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 7-8 fürjtojás, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld; a formához: 1 dkg vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése: A csirkemájat megtisztítjuk az ereitől, megmossuk és forró vízben, 5-6 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. A fürjtojásokat keményre főzzük, késsel pár helyen megtörjük a héját és 5 percre hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk. A szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a csíkokra vágott hagymát, átsütjük benne és végül beletesszük az apróra vágott fokhagymát is. Ha kihűlt, a csirkemájjal együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojás sárgáját, ízlés szerint sózzuk meg borsozzuk és végül beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. Egy 20-25 cm hosszú formát kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával, belesimítjuk a massza felét, ráhelyezzük a megpucolt fürjtojásokat és befedjük a megmaradt masszával. Tetejét fóliával befedjük, berakjuk egy tepsibe és félig felöntjük vízzel. Forró sütőben, 35-40 percig gőzöljük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Áldott Húsvéti Ünnepet Kívánok Neked!
VálaszTörlésMilyen csodás ünnepi étel és nagyon gusztán van tálalva. Kellemes Húsvéti ünnepeket és sok finomságot kívánok!
VálaszTörlés