2014. április 29.
Halgolyók epres salsával
Hozzávalók: 50 dkg halfilé, 15 dkg füstölt halkonzerv, 2 tojás, 1 csokor medvehagyma, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, chilipehely; a sütéshez: 4 dl olaj;
a salsához: 35 dkg eper, 1 uborka, 1 hagyma, 1 csokor menta, 2 evőkanál olívaolaj, 1-2 evőkanál balzsamecet, só, bors
Elkészítése: A füstölt halkonzervet lecsöpögtetjük, a benne lévő halhúst a halfilével együtt ledaráljuk vagy késes aprítóban összevágjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a megmosott és apróra vágott medvehagymát, megsózzuk, borssal meg chilipehelyel ízesítjük és összedolgozzuk annyi zsemlemorzsával, hogy formázható masszát kapjunk. Olajos kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk és forró olajban, lassú tűzön, aranybarnára sütjük. A salsához az epret megmossuk, kicsumázzuk és kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a megmosott és szintén kisebb darabokra vágott uborkát, az apróra vágott hagymát és mentát. Meglocsoljuk az olajjal, a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk és összekavarjuk. A halgolyókat citrommal és az epres salsával tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
A kép csalt ide, nagyon szép! :) Természetesen a halgolyók a salsával sem elhanyagolhatóak, nagyon kívánatos! :)
Megjegyzés küldése