2014. április 24.

Kaszinó tojás






 Hozzávalók: 5 tojás, 10 dkg májkrém, 2 dl tejföl, 1,5 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, fehér bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld


Elkészítése: 
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. 4 tojást keményre megfőzünk, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk. 
3. A tojásokat félbevágjuk és a sárgájukat óvatosan kikaparjuk. 
4. A megmaradt nyers tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadunk egy főtt tojássárgáját, egy csipetnyi sót meg a mustárt és folytonos kavarás mellett vékony sugárban hozzáadjuk az olajat. 
5. A majonézbe belekavarjuk a tejfölt és ízlés szerint sózzuk meg borsozzuk. 
6. A megmaradt tojássárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a májkrémet, az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a fűszereket és kikavarjuk. 1-2 evőkanál tejfölös majonézt keverünk bele, hogy krémes állagú masszát kapjunk. 
7. A májkrémes masszát csillagcsővel ellátott műanyag zacskóba kanalazzuk és a fél tojásfehérjéket megtöltjük vele. 
8. A tejfölös majonézt tányérba simítjuk, belehelyezzük a megtöltött tojásokat és tetszés szerint díszítjük. 





1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Májkrémeset még nem csináltam, csak simán.. De nagyon guszta lett, szívesen vennék egyet a tálról.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...