Oldalak
▼
2014. április 24.
Kaszinó tojás
Hozzávalók: 5 tojás, 10 dkg májkrém, 2 dl tejföl, 1,5 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, fehér bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. 4 tojást keményre megfőzünk, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk.
3. A tojásokat félbevágjuk és a sárgájukat óvatosan kikaparjuk.
4. A megmaradt nyers tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadunk egy főtt tojássárgáját, egy csipetnyi sót meg a mustárt és folytonos kavarás mellett vékony sugárban hozzáadjuk az olajat.
5. A majonézbe belekavarjuk a tejfölt és ízlés szerint sózzuk meg borsozzuk.
6. A megmaradt tojássárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a májkrémet, az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a fűszereket és kikavarjuk. 1-2 evőkanál tejfölös majonézt keverünk bele, hogy krémes állagú masszát kapjunk.
7. A májkrémes masszát csillagcsővel ellátott műanyag zacskóba kanalazzuk és a fél tojásfehérjéket megtöltjük vele.
8. A tejfölös majonézt tányérba simítjuk, belehelyezzük a megtöltött tojásokat és tetszés szerint díszítjük.
Májkrémeset még nem csináltam, csak simán.. De nagyon guszta lett, szívesen vennék egyet a tálról.
VálaszTörlés