Hozzávalók 3 személyre: 3+2 tojás, 6 szelet sonka, 2 szál zöldhagyma, 5 dkg sajt, 3 dl tejföl, só,
fehérbors, petrezselyemzöld; a tálaláshoz: madársaláta, primőr zöldségek
Elkészítése:
Három tojást keményre főzünk, hideg vízben kihűtjük, majd megpucoljuk. A
megmaradt két tojást felverjük és összekeverjük a tejföllel, enyhén megsózzuk.
A zöldhagymát meg a petrezselyemzöldet megmossuk és a sonkával együtt apróra
vágjuk. A megpucolt tojásokat félbevágjuk, a fehérjét egy sütőtálba tesszük, a
sárgájához pedig hozzáadjuk a zöldhagymát, a petrezselyemzöldet meg a sonkát és
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejfölös keverékből 2-3 evőkanállal
belekeverünk, hogy formázható masszát kapjunk, 6 részre osztjuk és
megtöltjük vele a tojásfehérjéket. Leöntjük a tejfölös keverékkel, megszórjuk a
reszelt sajttal és forró sütőben, 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
Madársalátával vagy bármilyen tavaszi salátával és primőr zöldségekkel
tálaljuk.
Úh, de guszta! Hát ez milyen finom lehet! Máris mentem!
VálaszTörlés