Hozzávalók:
5+2 tojás, 1 evőkanál étkezési keményítő, 4 evőkanál olaj, só, fehérbors; a
sütéshez: 1 evőkanál olaj
Elkészítése: 5 tojást keményre főzünk, hideg vízben
kihűtjük és megpucoljuk. A fehérjét apróra vágjuk, enyhén megsózzuk és
borsozzuk. A nyers tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük és
beleforgatjuk az étkezési keményítőt, 2 evőkanál olajat meg a felaprózott
tojásfehérjét. Egy 20x25 cm nagyságú tepsibe sütőpapírt teszünk, lekenjük
olajjal, belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben, 170 fokon, 10-12 perc
alatt megsütjük. Közben a főtt tojássárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a
nyers tojássárgáját, a megmaradt 2 evőkanál olajat, enyhén sózzuk,
borsozzuk és összedolgozzuk. A tojásfehérje lapot kivesszük, keskenyebbik
felére halmozzuk a sárgáját rúd formájában és feltekerjük. Belecsavarjuk a
sütőpapírba, két végén a papírt megszorítjuk és 10 percre visszatesszük a
sütőbe. A sütőpapírban hagyjuk kihűlni, majd hidegen 1 cm vastagságú szeletekre
vágjuk és önmagában vagy feltétként fogyasztjuk
3 megjegyzés:
Nagyon tetszik a recept, és annyira jól néz ki.
Nagyon jó ötlet!!!
Nagyon klassz és milyen szép.
Tojást minden formában szeretem,
biztosan kipróbálom :))
Megjegyzés küldése