Oldalak
▼
2014. május 1.
Mogyorós kocka
Hozzávalók
a piskótához: 6 tojás fehérje, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál étkezési keményítő, 1/2 tasak sütőpor, 10 dkg erdei mogyoró;
a krémhez: 6 tojás sárgája, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tej;
továbbá: 25 dkg mogyorókrém(nutella), 15-20 db keksz, 1 dl tej, 15 dkg mogyoróvaj, 2 dl habtejszín, 5 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
A piskótához a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a keményítővel és a sütőporral összevegyített lisztet és összekavarjuk. Kb. 25x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk az apróra vagdalt mogyoróval és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a sárgáját összekeverjük a cukorral meg az étkezési keményítővel, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött sűrűsödésig főzzük, majd többször átkavarva kihűtjük.
A piskótát a mogyorós felén lekenjük a mogyorókrémmel és ráfektetjük a tejbe mártott kekszet. A tojáskrémbe beledolgozzuk a mogyoróvajat és rákenjük a kekszes rétegre.
A habtejszínt felverjük, rákenjük a süteményre és tetejét megszórjuk a reszelt csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd éles késsel kockára vágjuk.
Adél, ez csodaszép:) Szép hétvégét Nektek :)
VálaszTörlésMicsoda ízorgia Aléda! Ezt nagyon szeretnénk. No, ha vendégek jönnek el is készítem! :-))
VálaszTörlésNagyon mutatós, kívánatos sütemény!
VálaszTörlésÉs gyönyörűek a fotóid!
Kedves Aleda! Milyen kekszet használtál és, hogy a mogyoróvaj helyettesíthető e más vajjal?
VálaszTörlésPetit beurre kekszet használtam. A mogyoróvajat sima vajjal helyettesítheted, csak akkor nem lesz annyira intenzív mogyoró íze.
VálaszTörlés