2014. május 1.

Mogyorós kocka






Hozzávalók 
 a piskótához: 6 tojás fehérje, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál étkezési keményítő, 1/2 tasak sütőpor, 10 dkg erdei mogyoró; 

a krémhez: 6 tojás sárgája, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tej; 

továbbá: 25 dkg mogyorókrém(nutella), 15-20 db keksz, 1 dl tej, 15 dkg mogyoróvaj, 2 dl habtejszín, 5 dkg tejcsokoládé

Elkészítése
 A piskótához a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a keményítővel és a sütőporral összevegyített lisztet és összekavarjuk. Kb. 25x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk az apróra vagdalt mogyoróval és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a sárgáját összekeverjük a cukorral meg az étkezési keményítővel, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött sűrűsödésig főzzük, majd többször átkavarva kihűtjük.

 A piskótát a mogyorós felén lekenjük a mogyorókrémmel és ráfektetjük a tejbe mártott kekszet. A tojáskrémbe beledolgozzuk a mogyoróvajat és rákenjük a kekszes rétegre. 
A habtejszínt felverjük, rákenjük a süteményre és tetejét megszórjuk a reszelt csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd éles késsel kockára vágjuk. 


5 megjegyzés:

Kati írta...

Adél, ez csodaszép:) Szép hétvégét Nektek :)

gionetta írta...

Micsoda ízorgia Aléda! Ezt nagyon szeretnénk. No, ha vendégek jönnek el is készítem! :-))

marisz57 írta...

Nagyon mutatós, kívánatos sütemény!
És gyönyörűek a fotóid!

berta írta...

Kedves Aleda! Milyen kekszet használtál és, hogy a mogyoróvaj helyettesíthető e más vajjal?

Adél írta...

Petit beurre kekszet használtam. A mogyoróvajat sima vajjal helyettesítheted, csak akkor nem lesz annyira intenzív mogyoró íze.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...